Sälj med oss

Vi hjälper dig från start till mål

Att sälja ett hem kräver mäklare med affärsmässig fingertoppskänsla, lokal expertis och ett nätverk. Vi anser att den främsta mäklaren är den som gör de bästa affärerna.

Vi hjälper dig från start till mål - Malin Bäckrud Fastighetsförmedling

Försäljningsprocessen - Så går det till.

Inför försäljning
Jag presenterar mig och min försäljningsprocess och gör det gärna i din bostad. Vi går på en rundvisning där jag kan ge dig tips och råd kring vad du kan förbereda för att säkerställa bästa möjliga försäljning. Vi går igenom marknadsläget och diskuterar lämpligt utgångspris. Här ska du ställa alla dina frågor så att du känner dig trygg när vi skiljs åt.

Vi tecknar ett förmedlingsuppdrag där du ger mig förtroendet att förmedla din bostad.
Besiktning
Vid en försäljning finns möjlighet att besiktiga din fastighet. Du kan även välja att teckna en dolda fel felförsäkring som ger både säljare och köpare ett starkt försäkringsskydd i upp till 10 år. Jag samarbetar med Anticimex men du får givetvis använda den besiktningsman du önskar.
Fotografering
Tillsammans med proffsiga fotografer gör jag mitt yttersta för att presentera din bostad på allra bästa sätt. De levererar en levande känsla med både stämningsbilder, detaljbilder och översiktsbilder av högsta kvalite. Självklart finns det både möjlighet till filmer och drönarbilder.

”Sälja sitt hem med Malin borde alla göra! Hon fick det att kännas enkelt, roligt och peppande. Hon var lätt att nå, höll oss uppdaterade om processen hela tiden och dessutom väldigt trevlig och tillmötesgående. ”
”Att sälja sitt hem med Malin borde alla göra! Hon fick det att kännas enkelt, roligt och peppande. Hon var lätt att nå, höll oss uppdaterade om processen hela tiden och dessutom väldigt trevlig och tillmötesgående. ”
4,6 / 5   (53 omdömen)
Källa: Hittamäklare
Styling

Önskar du hjälp med styling kommer jag gärna ut till din bostad innan fotografen för att se till att allt är i sin ordning. Jag erbjuder två olika stylingpaket beroende på i vilken omfattning du vill ha hjälp. Min erfarenhet är att ett undanplockat, snyggt dekorerat hem ger ett högre slutpris.

Bostadsbeskrivning
En bostadsbeskrivning upprättas efter att vi tillsammans kommit fram till vad som är viktigt att lyfta fram kring just er bostad. Jag uppskattar att få ta del av personliga minnen från tiden i bostaden eftersom det gör beskrivningen mer personlig. Exempel på delar i en bostadsbeskrivning är bl.a bostadsfakta, fotografier, planritning, olika bifogade dokument såsom besiktning, energideklaration och årsredovisning. Innan publicering ska du som säljare givetvis godkänna bostadsbeskrivningen.
Marknadsföring
Vi exponerar din bostad i ett flertal kanaler däribland Hemnet, Facebook, Instagram, Booli och Malin Bäckrud fastighetsförmedlings hemsida. Vi marknadsför även genom utomhusskyltning i området via visningsskyltar. Vi utlovar ett kraftfullt annonseringspaket som kan kompletteras med hemnets olika tjänster där du enkelt kan följa intresset kring din bostad.
Visning
Bostaden visas för intresserade spekulanter där jag som mäklare finns med under visningen. Varje spekulant tilldelas ett prospekt. Som mäklare gör jag allt för att möta varje spekulant på ett varmt och personligt sätt. Jag tar tid att besvara samtliga frågor och återkopplar till alla spekulanter efter genomförd visning.
Budgivning
Jag tar hand om budgivningen och förmedlar samtliga bud till dig som säljare. Processen följer gällande regelverk och jag håller dig som säljare uppdaterad under hela processen. Jag erbjuder identifierad budgivning för att du som säljare ska känna dig trygg med budgivningen. Som säljare bestämmer du vem som slutgiltigt får köpa bostaden.
Kontraktsskrivning
Malin Bäckrud fastighetsförmedling upprättar samtliga juridiska dokument. Innan vi träffas för undertecknandet går vi igenom alla dokument så att både köpare och säljare känner sig helt trygga. Köparen betalar därefter handpenning till säljaren.
Tillträde
På tillträdet slutförs bostadsaffären. Handlingar; såsom likvidavräkningar, köpebrev, mäklarjournal och budförteckning undertecknas. Säljarens lån löses och resterande köpeskilling betalas. Nycklar och övriga handlingar överlämnas till köparen.
Uppföljning
Jag hoppas att du har varit nöjd med vårt arbete. Jag vill gärna ta del av både det du anser varit bra i processen men även de som skulle kunna utvecklas ytterligare. Du erbjuds att fylla i en utvärdering som hjälper mig i min strävan att utvecklas.
Nyfiken på att sälja med oss?

Går du i säljtankar eller är du kanske bara nyfiken på vad din bostad är värd kan du boka en kostnadsfri värdering. Tillsammans går vi igenom bostaden och förutom värdet så berättar vi om hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig till en lyckad bostadsförsäljning. Gratis och utan förbindelser.