Karlsarvet Sågvägen 10

Karlsarvet, Leksand kommun

Karlsarvet Sågvägen 10

Karlsarvet, Leksand kommun
Friliggande villa230  m²6 rum

Vacker gård i fantastiskt läge i Karlsarvet!
Läs mer...

Beskrivning

Välkommen till Karlsarvet och denna pärla med utsikt över Siljan. Här bor du i ett naturskönt område med ett högt läge och djur och natur inpå husknuten. Njut av sommarkvällar på en fantastisk altan med vy över berg och sjö. Närhet till både badplats, båthamn och centrala Leksand.

Fastigheten består av hela tre bostadsbyggnader samt bastu och rymligt varmbonat förråd. Huvudbostaden erbjuder 2 plan om 230 kvm. Entréplan med en välkomnande farstu och vackra pardörrar som öppnar upp bostaden. Rymligt kök med klinkergolv och golvvärme. Stor köksö där familjen kan samlas och hjälpas åt med matlagningen. Dekorativt tegel knyter samman köksön med övriga köksinredningen. Ett burspråk med flera fönster, perfekt för matbordet. Köket öppnar upp sig mot vardagsrummet där det finns gott om plats för både matbord och soffmöbler. Bäst av allt är att du från vardagsrummet når den rymliga altanen där du kan bjuda in både familj och vänner då de stora ytorna möjliggör flertalet möbelgrupper. Det höga läget ger både insynsskydd och utsikt över Siljan. Entrévåningen består även av ett sovrum/kontor, tvättstuga samt ett kaklat badrum i anslutning till hallen.
En dekorativ trapp leder till övervåningen bestående av hela 4 rymliga sovrum samt ett allrum. Charmiga trägolv i samtliga rum och färgglada väggar. Här finns även ett stort badrum med kakel och klinker utrustat med bubbelbadkar, dusch, toalett och kommod.

Det större huset på gården om ca 50 kvm består av sovrum med både dubbelsäng och våningssäng, mysig kakelugn samt fullt utrustat kök med tillhörande matrum. Här finns även toalett och dusch. Det mindre huset eller lillstugan på gården är perfekt för övernattande gäster. Lägg därtill en charmig bastu så förstår du att detta är en gård som uppfyller mångas drömmar.

Ett stort varmbonat garage med stora förvaringsutrymmen, tillhörande carport och vedbod.
Härlig trädgård med stora grönytor för barnen att leka på. Tomten är omsluten av vacker natur så bli därför inte förvånad när djuren kommer på besök. Frukt och bär finns det gott om och flertalet rabatter för den med med blomsterintresse.

I detta hus bor du BILLIGT. Här finns nämligen både bergvärme, solpanel samt infravärmepaneler. Dessutom är samtliga köksapparater energieffektiva och klassificerade A+ eller bättre. En energideklaration med energiklass A ser du inte ofta.
I området finns en mysig småbåtshamn med omtyckt grillplats och badplats. Vintertid tar du en skid/skridskotur på Siljan eller den nyligen upprustade skridskorinken "Västanvik Arena" som är en samlingspunkt för hela byn.
Granbergets skidbacke med både utför och längdåkning är ca 5 min bilfärd bort. Cykelväg finns hela vägen från Västanvik till Leksand, endast 4 km.

Välkommen på visning!

Hall
Välkomnande farstu med stora glaspartier och vit panel på väggarna. Vackra pardörrar öppnar upp till den inre hallen med klinkergolv och golvvärme. Ljust gröna väggar och härlig rymd i taket. Gott om plats för förvaring. Från hallen når du trappen som leder upp till övervåningen.

Badrum
Kakel och klinker med golvvärme. Utrustad med dusch, toalett och kommod.

Kök/Matrum
Stort kök med anslutande matrum. Klinkergolv med golvvärme. Ljust kök med tegeldetaljer och kakelklädd bänkskiva. . Praktisk köksö utrustad medinduktionshäll, fläkt och ho. Övrig utrustning kyl, frys, ugn, micro och diskmaskin. Vackert burspråk med plats för större matbord. Skafferi.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Laminatgolv och beiga väggar. Vackra mörka träbalkar i taket. Stora glaspartier och glasdörr ut mot altanen.

Kontor/Sovrum
Mindre rum med laminatgolv och ljusa väggar. Perfekt som kontor.

Övre hall
Vackert mörkt trägolv och brun/röda väggar. Perfekt som vardagsrum för barnen.

Sovrum 1
Stort rum med lila väggar och trägolv. Garderober

Sovrum 2
Rum med vackert trägolv och plats för säng och skrivbord. Varm grön fondvägg

Sovrum 3
Stort rum med plats för dubbelsäng. Garderober med skjutdörr. Burspråk och vackert mörkt trägolv.

Sovrum 4
Rum med ljust trägolv och stor garderob. Grön/Rosa väggar och ljusinsläpp från två håll.

Badrum
Stort badrum med kommod, toalett, bubbelbad, dusch och handdukshållare. Kakel och klinker med golvvärme.

Klädkammare/Förråd
Rymligt klädkammare med hyllplan för förvaring.

Tvättstuga
Praktisk tvättstuga med arbetsbänk och förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin och torktumlare med energiklass A+. Klinkergolv och kakel på väggarna. Utgång till gården.

Gäststuga ( ca 50 kvm)
Rymlig inglasad veranda med platsbyggd sittmöbel. Här finns mindre kök utrustat med spis, ugn, diskho. Stort allrum med plastmatta och bröstpanel på väggarna. Flertal garderober. Sovrum med dubbelsäng och våningssäng. Trägolv och röda väggar. Vacker kakelugn. Toalett, dusch och handfat med spegelskåp.

Lillstuga
Charmig stiga med våningssäng. Vackra ljusa trägolv. Perfekt för gästerna att husera.

Bastu
Plats för 6-8 personer. Vedeldad.

Fakta
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 230 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 6 rum varav 5 sovrum.
48 kvm gäststuga samt ca 12 kvm lillstuga på gården.
Tomt:
Tomtarea 5 146 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet.
Byggnad:
Byggnadstyp: 2-planshus. Byggnadsår: 2000.
Besiktning utförs 12 juli.
Uteplats:
Stor altan i bästa läge med plast för flera möbelgrupper
Altan på framsidan.
Byggnadssätt:
Grund: Betongplatta på mark med underliggande isolering. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor/Sadeltak. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft.
Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp.
Uppvärmning och el:
Bergvärmepump, solpanel, infraröd värme.
Energideklaration:
Energiklass A. Energiprestanda, primärenergital 29 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2017-10-06. Fastigheten har en otroligt låg energiförbrukning tack vara stora ytor med solpaneler, bergvärme, ledljus, infraröd värme i gäststuga samt hushållsapparater med energiklass A+ eller bättre. Husets värms upp med bergvärmepump och golvvärme. Den tidigare pellets/trä/el pannan är fortsatt ansluten och kan användas vid behov.
Renoveringar:
Renovering badrum 2007
Utbyte pelletspanna 2007
Målning inne i huset 2010
Bergvärme installation 2011
Solpaneler på hus och gäststuga 2011
LED-belysning överallt 2012
Ombyggnad av tak och garage till carport och altan 2012
Nytt tak gäststuga 2012
Infravärme gäststuga, badrum, bostadshus och entréhus 2013
Parkering och plats för garage, betonggolv i garaget 2013
Ny vattenpanna gäststuga 2013
Extra låsbart utrymme och trappa bakom carport 2015
Fiberanslutning 2016
Kommunal vattenanslutning 2016
Träd borttagna på mark 33:1 2017
Målning utvändigt samtliga byggnader 2018
Altan vid ytterdörren 2019
Utbyte av hushållsmaskiner 2015-.2022
Målning 2021.
TV- och internetanslutning:
Fiber i både villan och gäststugan.
Bilplats:
Stor carport där du även får plats med trädgårdens alla redskap. El och belysning finns.
Asfalterad uppfart med plats för flera bilar.
Övriga byggnader:
Gäststuga
Lillstuga
Bastu
Vedförråd
Stort förråd om 70 kvm med betongplatta, el, vatten och värme.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Sundet leksand, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 1990-03-08, Senast ändrad: 2023-02-09).
Rättigheter last: Officialservitut: VÄG.
Ledningsrätt: VATTEN-OCH AVLOPP.
Malin Bäckrud
Ansvarig mäklare
Malin Bäckrud