Herrhagsvägen 501

Slätta, Falun kommun

Herrhagsvägen 501

Slätta, Falun kommun
Kedjehus113  m²5 rum

Väl omhändertaget kedjehus i Slätta med nyligen renoverat kök och badrum. En rymlig, delvis takad altan i anslutning till husets insynsskyddade bakgård.
Ett boende i Slätta ger barnen möjlighet att få växa upp i ett område med närhet till kompisar, lekplatser, bad och grönområden; en idyll!
Läs mer...

Beskrivning

Välkommen till Slätta och detta väl omhändertagna kedjehus. Ett boende här ger barnen möjlighet att få växa upp i ett område med närhet till kompisar, lekplatser, bad och Slättaskogens grönområden. Vardagsbestyren blir enkla med skola, förskola och en välsorterad matbutik på promenadavstånd. Slätta är helt enkelt en idyll för barnfamiljen och de som i detta fall önskar ett boende där det bara är att flytta in och njuta av att nuvarande ägare på bästa sätt tagit hand om bostaden med en önskan att överlämna sitt hus i bästa skick.

Här erbjuds ett kedjehus i två plan med genomgående fina ytskikt där varma toner och ljusa färgval ger en lugn känsla. Du möts av en praktisk hall med kappavhängning och klinkergolv. Renoverat badrum med kakel och klinkers och därtill dusch och en rymlig kommod. Ljust kök med fönsterpartier mot innergården där du enkelt kan överblicka barnens lek. Bra med förvaringsutrymmen och gott om plats för matbord framför en färggrann fondvägg. Vardagsrummet med anslutande generösa uteplats är bostadens naturliga umgängesyta. Önskar man ännu mer yta går det enkelt att öppna upp mellan vardagsrum och sovrum och få plats för både soffgrupp och matbord. Sommartid njuter du av middagen under den delvis takad uteplatsen med trall där det även finns utrymme för ytterligare möblemang.

Den fina trappan, med inbyggd belysning och dekorativa inbyggda hyllplan, samt praktisk underliggande förvaring, leder dig till övervåningens tre sovrum och badrum. Samtliga sovrum med parkettgolv, ljusa toner, kattvindar och master bedroom med förvaring genom ett flertal garderober. Badrummet är utrustat med badkar, kommod och toalett. Från övre hallen når du även vinden, med stora förvaringsmöjligheter.

Därtill finns praktiska förvaringsutrymmen i närliggande garage, samt husets förrådslänga som rymmer familjens alla aktivitetsutrustningar. Främre delen med perfekt utrymme för bl.a . cyklar.

En mysig bakgård erbjuder flertalet odlingslådor, rabatter, äppelträd, rabarber och ett lummigt buskage; perfekt för barnens lek. Även framsidan erbjuder plats för umgänge med en stenlagd yta, omgiven av en tät häck, där du kan njuta av en middag i kvällssolen.

Ett stenkast från bostaden finner du slättabadet, ett tempererat utebad med vattenrutschbanor, basketplan och beachvolleyplan. I anslutning till badet finns även en idrottshall, gym och pizzeria. I området finns även en välsorterad/omtyckt ICA-butik samt fotbollsplaner och flera lekplatser. En cykeltur från bostaden finner du Stångtjärns friluftsområde med badplats, vandring- och cykelleder samt skidspår.. Här finns även möjlighet till ädelfiske året om. I Slätta är det lätt att trivas!

Hall
Ljusgrått vinylgolv som övergår i ekparkett. Mönstrade väggar. Kappavhäng. Golvvärme.

Badrum
Renoverat badrum 2020 med kakel och klinkers med golvvärme. Utrustat med toalett, dusch, kommod, handdukstork och spegelskåp. Finns även extra golvvärme via elslinga.

Kök
Kök med ljusgråa släta köksluckor. Laminatbänkskiva och ljust kakel. Utrustat med kyl, frys, fläkt, induktionshäll, ugn, diskmaskin och inbyggd micro. Bra med förvaring och arbetsyta. Plats för matbord framför fönster mot framsidan. Färggrann fondtapet och slittålig linoliummatta på golvet med golvvärme.

Vardagsrum
Öppet rum med ekparkettgolv, mönstrade tapetserade väggar och platsbyggd bokhylla. Glasade dubbeldörrar ut mot altanen. Golvvärme.

Sovrum 1
Sovrum på entréplan med ekparkettgolv och ljusa väggar. Går enkelt att öppna upp och få ett större vardagsrum om så önskas. Golvvärme.

Övervåning

Hall
Fin mattklädd trapp som leder till den övre öppna hallen. Ljusa väggar med bröstpanel och ekparkettgolv. Infällda hyllplan i trappen. Lucka till vinden.

Sovrum 2
Barnrum med mönstrade tapeter i varm rosa ton och ekparkett. Takkupa mot bakgården. Lucka till kattvind.

Sovrum 3
Barnrum med mönstrade fondtapet och ekparkettgolv. Takkupa mot bakgården. Lucka till kattvind.

Sovrum 4
Master bedroom med plats för dubbelsäng. Platsbyggda garderober. Mönstrad tapet och ekparkettgolv. Takkupa mot framsidan och lucka till kattvind.

Badrum
Våtrumsmatta och ljusa väggar. Badkar, toalett och kommod.

Fakta
Typ:
Kedjehus. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 113 m². Boareauppgift enligt Lantmäteriet. 5 rum varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 222 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Mysig trädgårdstomt med både gräsmatta och buskage. Äppelträd, rabarber, fläder, odlingslådor och rabatter.
Byggnad:
Byggnadstyp: 1,5-plans kedjehus. Byggnadsår: 1980.
Platonfläkt som ventilerar grundplattan/golven finns installerad.
Uteplats:
Altan från 2016 med fint glasräcke och plats för två möblemang. I altanen finns rör framdragna för att kunna sätta belysning på altanens utsida samt mot väggen.
Byggnadssätt:
Grund: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Mexitegel/Träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FTX).
Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp.
Uppvärmning och el:
Fjärrvärme, direktverkande el övervåning.
Energideklaration:
Energiklass B. Specifik energiprestanda 85 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 56 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2024-07-01.
Renoveringar:
2014
Installation torktumlare

2015
Ny förrådsdörr framsida

2016
Nya elradiatorer övervåning
Köksrenovering
Renovering altan inkl glasräcke
Nytt altantak
Byggt staket
Renovering förråd baksida inkl ny ytterdörr till förråd
Ny markis framsida samr rullgardiner övervåning

2018
Nya fönster och ytterdörr
Ny FTX-fläkt och nya fläktdon

2020
Helrenovering badrum nere

2019-2022
Nya ytsikt och golvläggning sovrum, vardagsrum, hall
Byte av taklucka till vindsförråd
Byggt hyllor förråd

2021
Takbyte inkl nytt undertak
Målning takkupor

2023
Trapprenovering inkl ny matta, målning, panel väggar
Ny tvättmaskin

2024
Nytt plåtarbete kring takkupa på baksidan pga läckage

Övrigt
I alla gamla telefon- och antennuttag har nätverkskabel dragits fram.
Fel/brister:
Se besiktningsprotokollet.
TV- och internetanslutning:
Fiber.
Bilplats:
Garageplats med elbilsladdare samt möjlighet att hyra p-plats.
Övriga byggnader:
Förrådslänga.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Planer och bestämmelser: Nedre slätta, Stadsplan (Beslutsdatum: 1974-02-22, Senast ändrad: 2021-02-19).
Gemensamhetsanläggning: FALUN SLÄTTA GA:8.
FALUN SLÄTTA GA:9.
Samfällighet: FALUN SLÄTTA S:5.
Malin Bäckrud
Ansvarig mäklare
Malin Bäckrud
Område
Slätta

Slätta ligger cirka tre kilometer från Faluns stadskärna. I Slätta finns en samlad anläggning för träning, motion och samvaro centralt placerad i bostadsområdet.

Med en sporthall och ett tempererat utebad kompletterat med träningslokaler och en squashhall finns förutsättningar för de flesta att trivas.

Slätta fotbollsklubb med gräsplaner finns i området.
Här finns även din lokala ICA-butik samt pizzeria.
En cykeltur från bostaden finner du Stångtjärns friluftsområde med badplats, vandringsleder och skidspår vintertid. Här finns även möjlighet till ädelfiske året om.