Gärdebygatan 56

Gärdebyn, Rättvik kommun Se på karta

Gärdebygatan 56

Gärdebyn, Rättvik kommun Se på karta
Friliggande villa115  m²4 rum Visa planlösning

Välkommen till Gärdebyn och detta charmiga enplanshus i ett unikt läge med panoramavy över Siljan. Ett välplanerat boende om 115 kvm med en fantastisk altan som omsluter stora delar av huset varifrån du kan njuta av ett soligt söderläge i en stillsam miljö. Vacker trädgårdstomt och friggebod.
Läs mer...

Beskrivning

Välkommen till Gärdebyn och detta charmiga enplanshus i ett unikt läge med panoramavy över Siljan. Ett välplanerat boende om 115 kvm med möjlighet till hela fyra sovrum.
En stor altan omsluter stora delar av huset varifrån du kan njuta av ett soligt söderläge och byns stillsamma miljö.

Väl inne i huset möts du av en rymlig hall med kappavhäng som leder dig vidare in i husets givna umgängesyta, vardagsrummet, varifrån du även når den härliga altanen. Utemiljön erbjuder ytor där du kan möblera med både stort matbord och loungemöbler. Detta är verkligen ett boende där inne- och utemiljön vävs samman på ett fint sätt. Du slås av det härliga ljusinsläppet genom kök och vardagsrum samt de stora fönsterpartierna som ger dig vyn över Siljan både sommar som vinter. För de kallare vinterdagarna finns även en mysig braskamin. Vardagsrummet går enkelt att dela av och då skapa husets fjärde sovrum.

Fint och välutrustat kök med vit köksinredning, vitrindel och platsbyggd sittmöbel. Här finns plats för matbord och stolar. Huset erbjuder även tre sovrum varav ett med rymlig klädkammare. Groventré där du når tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättho samt ytterligare ett fint inrett allrum/sovrum. Huset erbjuder även egen ingång till en verkstad/förrådsutrymme. Friggebod på gården med plats för trädgårdens alla redskap eller varför inte inreda till boende för gästerna. Bergvärmepump installerad 2023!

Bostaden har ett unikt läge på en lugn gata där barnen kan leka fritt utan onödig biltrafik. I Gärdebyn får du en stillsam bomiljö men närhet till ett aktivt friluftsliv. Här finns fina promenadstråk, elljusspår, grönområden samt fina Vidablick med fantastisk utsikt och café. Byn erbjuder även två lekplatser och Rättvik centrum finns en cykeltur från bostaden.

Kombinationen sjönära, lugnet på landet, ett hus med rum för alla och närhet till allt vad vardagen kräver erbjuds inte ofta detta boende tillgodoser samtliga önskningar.

Varmt välkommen på visningen!

Hall
Mönstrad ljus tapet på väggarna. Trägolv som sträcker sig genom husets hall, kök och korridor.
Kappavhäng.

Kök
Rymligt kök med plats för matbord och stolar. Ljusa köksluckor, köksö på hjul och vitrindel. Platsbyggd sittbänk med förvaring under. Rostfri bänkskiva och grönt kakel. Utrustat med diskmaskin, fläkt, spishäll, ugn, flys och kyl. Trägolv, ljusgula väggar och trätak. Nuvarande ägare har öppnat upp och plaverat ett charmigt fönster mellan kök och vardagsrum som ger ett fantastiskt ljusinsläpp mellan rummen och gör att du kan diska med utsikt över Siljan.

Vardagsrum
Grått laminatgolv och ljusa väggar. Härliga glaspartier mot baksidan av huset. Utgång till den rymliga altanen. Vardagsrummet består av två rum som enkelt går avskilja och då skapa ytterligare ett sovrum. Mysig braskamin installerad 2024.

Förlängt vardagsrum/sovrum 1
Grått laminatgolv och gula väggar. Fönster mot Siljan.

Badrum
Kakel på väggarna och plastmatta på golvet. Utrustat med kommod, spegelskåp, toalett och dusch.

Sovrum 2
Nyligen renoverade ytskikt. Mönstrad tapet och trämönstrat laminatgolv. Garderob. Perfekt som sovrum eller kontor.

Sovrum 3
Master bedroom med trägolv och vit panel på väggarna. Fondvägg med tapet från Svenskt Tenn. Klädkammare och två garderober.

Sovrum 4/Hobbyrum
Laminatgolv och ljusa väggar. Ljusinsläpp från två väderstreck. Rummet når du enklast från entrén vid altanen.

Tvättstuga
I anslutning till köket och med egen ingång från gården når du tvättstugan. Utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Klinkergolv med golvvärme och grönt målade väggar. Platsbyggd garderob.

Förrådsrum med egen ingång från framsidan
Går att nyttja som förråd eller verkstad. Plastgolv och träfiberskivor på väggarna.

Pannrum
Förrådsutrymme samt bergvärmepump.

Fakta
Fastighetsbeteckning:
RÄTTVIK GÄRDEBYN 12:31.
Typ:
Friliggande villa. 220 - Småhusenhet, bebyggd.
Storlek:
Boarea 115 m², biarea 33 m². Boareauppgift enligt Säljaren. 4 rum varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 443 m². Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet. Fin trädgårdstomt som omsluter hela huset. Två stora äppelträd, körsbärsträd, plommonträd, rabarber och planteringar med perenner såsom pioner, kärleksört, blåklint. Finns även en rododendron och syren.
Byggnad:
Byggnadstyp: Enplanshus. Byggnadsår: 1982.
Fastigheten säljs med en dolda fel försäkring.
Uteplats:
Stor altan runt delar av huset med plats för flertalet möblemang. Trapp från altanen som leder ner på gården.
Byggnadssätt:
Grund: Krypgrund och platta på mark. Stomme: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Sadeltak/Betongpannor. Fönster: 2- och 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluft.
Vatten: Kommunalt vatten året om. Avlopp: Kommunalt avlopp. Skorstenen kontrollerades i samband med installationen av kaminen 2024.
Uppvärmning och el:
Bergvärmepump och braskamin. Anläggning: Thermia, installerad 2023.
Energideklaration:
Energiprestanda, primärenergital 164 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2022-02-18. Energideklarationen är utförd innan nuvarande ägare bytte värmesystem från el till bergvärme.
Renoveringar:
Installation bergvärmepump 2023
Renoverad farstukvist 2023
Tapetsering hall/sovrum 2023
Installation av kamin 2024
Belysning kök 2024.
TV- och internetanslutning:
Fiber.
Bilplats:
Grusad parkeringsyta med plats för två bilar.
Övriga byggnader:
Friggebod.
Servitut, planbestämmelser mm.:
Gemensamhetsanläggning: RÄTTVIK LERDAL GA:7.
Rättigheter last: Avtalsservitut: BRUNN - SE BESKRIVNING.
Avtalsservitut: BRUNN - SE BESKRIVNING.
Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att använda och underhålla ett 4 meter brett område för utfart. - Väg.
Avtalsrättigheter: Avtalsservitut BRUNN.
Avtalsservitut BRUNN.
Ekonomi
Pris:
3 250 000 kr, högstbjudande.
Taxeringsvärde:
Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd. Avstyckningen är helt klar sedan hösten 2023. Det finns nya fastighetsbeteckningar och underlag för beräkning av taxeringsvärden lämnades in till Skatteverket i mars 2024. Något beslut om nytt taxeringsvärde har dock ännu inte kommit.
Pantbrev:
Totalt 1 524 000 kr.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 16 415 kr/år i nuvarande hushåll fördelat på: vatten/avlopp 8 500 kr, renhållning 2 565 kr, vägavg 2 850 kr och samfällighet 2 500 kr.
Fastigheten är nyligen avstyckad och nuvarande ägare har aldrig bott i huset varför det inte går att få fram rättvisande förbrukning.
Övrig information

Fastigheten avstyckades under hösten 2023. Det finns nya fastighetsbeteckningar och underlag för beräkning av taxeringsvärden lämnades in till Skatteverket i mars 2024. Något beslut om nytt taxeringsvärde har dock ännu inte kommit.

Pris (utgångspris)

3 250 000 kr

Visning

Torsdag, 27 jun 17:30-18:30
Malin Bäckrud
Ansvarig mäklare
Malin Bäckrud
Planlösning
Område
Gärdebyn

Gärdebyn är en by i Rättviks kommun som ligger strax söder om Rättvik vid riksväg 70 och sjön Siljan. Gärdebyn är känd bland annat genom Gärdebylåten. En aktiv by där Gärdebyns Bystugeförening anordnar aktiviteter under året. Fantastiskt läge med utsikt över Siljan. Enbart några minuters bilfärd till centrala Rättvik och ca 40 min bilresa till Falun.

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.